Σμιλεύοντας το θαύμα

Σχόλια στο αντιστασιακό ήθος της ρωμιοσύνης

Οἱ πρωταγωνιστές τῆς ἐπανάστασης δέν εἶχαν κατά κανόνα ἀκαδημαϊκή παιδεία, ἀλλά ἦταν φορεῖς ἑνός ἀδιάκοπου πανδήμου παραδοσιακοῦ πολιτισμοῦ μέ κεντρικό πυρήνα τήν Ὀρθοδοξία. Δέν ζύγιζαν τίς ἀποφάσεις καί τίς πράξεις τους μέ τά μέτρα καί τά σταθμά τοῦ ὀρθολογισμοῦ καί τῶν ἀντικειμενικῶν δεδομένων. Γι’ αὐτό, δροῦσαν τολμηρά καί μερικές φορές πετύχαιναν τό ἀκατόρθωτο.
(απόσπασμα από το βιβλίο)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Καστόρης, είναι λόγιος κληρικός και ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει διατελέσει Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Θηβών καθώς και της Μητροπόλεως Ναυπάκτου. Έχει κάνει σπουδές στην Φιλοσοφία και τη Θεολογία.

Σμιλεύοντας το θαύμα - Εκδόσεις - π. Δοσίθεος Καστόρης - Απαρχή

Στα χέρια της Εκκλησίας

Το βιβλίο τούτο δεν γράφτηκε για την πανδημία. Δεν γράφτηκε καν εν μέσω πανδημίας. Συζητά, όμως, μαζί της, γιατί διαλέγεται με τη ζωή και τον θάνατο. Εξερευνά την Εκκλησία. Αναζητά τα χέρια
της για να μπορέσει να αφεθεί σε αυτά. Παρατίθεται στα χέρια της μαζί με ολάκερη την ύπαρξή μας.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Κουτσούρης είναι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης. Είναι συνεργάτης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας σε θέματα νέων και εφήβων και υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα χέρια της Εκκλησίας - Εκδόσεις Απαρχή - π. Ιωσήφ Κουτσούρης
Βιβλιοπολείο Πολιτεία

...και σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

τηλ. παραγγελιών: 6946195901

Σχετικά με εμάς…

Η εταιρική σύμπραξη «Απαρχή» ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2020 από μία ομάδα νεαρών ανθρώπων και φοιτητών, με κύριο στόχο την συμβολή στο ποικίλο και απαιτητικό, πλην όμως θεάρεστο, ιεραποστολικό έργο.

Ο ιστότοπός της αποτελεί μία διαδικτυακή προσπάθεια ενασχόλησης κι εντρύφησης στη Θεολογία και γενικότερα στη ζωή της Εκκλησίας. Μέσα από άρθρα, κείμενα, ομιλίες και συνεντεύξεις επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, αναδεικνύοντας τα κομβικά και καίρια ζητήματα… (διαβάστε περισσότερα)

Απαρχή © 2022. Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.