Εμπειρίες από τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης

You are currently viewing Εμπειρίες από τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης
Εμπειρίες με τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης - Θεολογικός λόγος - Εκπομπές - Απαρχή

Μορφές σαν αυτές του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, είναι σπάνιας ομορφιάς και απλότητας στην πολύπλοκη πραγματικότητα μας. Ένας απλός άνθρωπος που με πίστη και αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο, στάθηκε σαν πραγματικός κατηχητής στο ποίμνιό του.

Γεννημένος το 1919, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης εποχής για την χώρα, όντας μέλος οικογένειας ένθερμων πιστών, ο Καλλίνικος (κατά κόσμον Δημήτριος) πίστευσε στον Χριστό και τον κήρυττε με κάθε ευκαιρία, ακόμα και όταν κλήθηκε να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, όπου και επίσης κήρυξε το Ευαγγέλιο.

Όταν εκοιμήθη το 1984, θέλησε όπως και έζησε, να βρίσκεται κοντά στον λαό της Έδεσσας. Η Εκκλησία μας τιμά την αγιοκατάταξή του, την απόδειξη ότι άγιοι και αγίες υπάρχουν και στις μέρες μας, κρατώντας την Εκκλησία και την πίστη στον Χριστό στερεή.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ


Το βίντεο πλαισιώνει το ιδιόμελο των Αίνων της Κυριακής της Τυρινής “Το στάδιο των αρετών“. Ψάλλει ο άρχων πρωτοψάλτης της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης
Πηγή: https://youtu.be/13T__lUN0_I
και το Τριαδικό από τον Πολυέλεο “Δούλοι Κύριον” Δανιήλ Πρωτοψάλτου σε ήχο δ’. Ψάλλει ο άρχων πρωτοψάλτης της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης
Πηγή: https://youtu.be/cBG0TLh5rYM

Εμπειρίες απο τον Άγιο Καλλίνικό Εδέσσης – Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ