Β’ Καθολική Επιστολή Πέτρου – Απόδοση στη Νεοελληνική

Β’ Καθολική Επιστολή Πέτρου - Απόδοση στη Νεοελληνική - Κείμενα - Θεολογία - Απαρχή

Πού είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Κυρίου;

Αυτή, τη δεύτερη επιστολή, σας τη γράφω αδελφοί μου, για να σας διεγείρω τον νου και να σας υπενθυμίσω τα προλεχθέντα λόγια από τους αγίους και τους προφήτες και εμάς τους Αποστόλους του Κυρίου. Γνωρίζοντας αυτό, ότι θα έρθουν, δηλαδή, στις έσχατες ημέρες θεομπαίκτες που πορεύονται κατά το θέλημα της καρδιάς τους, λέγοντας: «Πού είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Κυρίου; Γιατί από τότε που πέθαναν οι άγιοι πατέρες μας οι άνθρωποι είναι όπως στην αρχή της δημιουργίας». Τους διαφεύγει, όμως, ότι οι ουρανοί υπάρχουν από πολύ παλιά και ότι η γη δημιουργήθηκε από το χωριζόμενο νερό κατά την εντολή του Κυρίου, και ότι ο παλαιός κόσμος κατακλύσθηκε από το νερό και καταστράφηκε. Οι τωρινοί, όμως, ουρανοί, έχουν προικιστεί από τον λόγο του Θεού και διατηρούνται με φωτιά μέχρι την ημέρα της Κρίσεως και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων.

Μην ξεχνάτε αγαπητοί μου, ότι μία μέρα κοντά στον Κύριο είναι σαν χίλια χρόνια, και χίλια χρόνια σαν μια μέρα. Δεν θα αργήσει ο Κύριος να εκπληρώσει την υπόσχεσή Του, ακόμη κι αν θεωρούν μερικοί ότι έχει ήδη αργήσει, αλλά θα μας σπλαχνιστεί, καθώς δεν θέλει να χαθούν κάποιοι, αλλά να εισέλθουν όλοι στη μετάνοια. Θα έρθει, λοιπόν, εκείνη η μέρα σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, κατά την οποία θα ανοίξουν απότομα οι ουρανοί, τα στοιχεία της φύσης θα καούν και θα διαλυθούν και η γη και τα έργα που γίνονται σε αυτή θα καταστραφούν.

Αφού, λοιπόν, διαλυθούν όλα αυτά, εσείς πρέπει να είστε ταπεινοί στις συναναστροφές μεταξύ σας και στη λατρεία, προσμένοντας και παρακαλώντας να έρθει γρήγορα η ημέρα του Κυρίου, κατά την οποία αφού διαλυθούν οι ουρανοί και καούν τα στοιχεία της φύσης, θα γεννηθούν καινούριοι ουρανοί και καινούρια γη, στην οποία θα κατοικεί η δικαιοσύνη, όπως μας υποσχέθηκε Εκείνος.

Όλα γίνονται από τον Κύριο εξαιτίας της αμέριστης αγάπης Του

Για αυτό, αγαπητοί μου, αφού προσμένετε τόσα σπουδαία γεγονότα, προσπαθήστε να είστε καθαροί, άσπιλοι και γεμάτοι ειρήνη όταν θα βρεθείτε μπροστά στον Θεό. Και να θεωρείτε πως όλα γίνονται από τον Κύριο εξαιτίας της αμέριστης αγάπης Του, η οποία μηχανεύτεται τη σωτηρία μας. Για αυτά τα θέματα, τα οποία είναι δυσνόητα για ορισμένους ανίδεους και αστήρικτους στην πίστη, και για αυτό τα διαστρεβλώνουν, όπως διαστρεβλώνουν και τις ίδιες της Γραφές, έγραψε και σε όλες τις επιστολές του και ο αγαπημένος μας αδελφός Παύλος.

Εσείς, όμως, αγαπητοί, που έχετε γνώση και εμπειρία της Αλήθειας, να φυλάγεστε για να μην πέσετε θύματα της πλάνης των αιρετικών και συμπαρασυρθείτε στην απώλεια και να αυξάνετε τη Χάρη που σας έδωσε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς, στον οποίο ανήκει η δόξα και τώρα και σε όλους τους αιώνες. Αμήν

Β’ Καθολική Επιστολή Πέτρου – Απόδοση στη Νεοελληνική
Απόδοση στη Νεοελληνική: Απαρχή