Οι ενοριακές κοινότητες – Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος

You are currently viewing Οι ενοριακές κοινότητες – Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος
Οι ενοριακές κοινότητες στο σήμερα - Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος - Απαρχή - Θεολογικός λόγος

Συχνά οι Χριστιανοί νομίζουν ότι η προσκύνηση του αντιχρίστου είναι κάτι που αφορά μόνο έναν μελλοντικό κίνδυνο του ανθρώπου, όμως η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που προσκυνούμε και ικανοποιούμε τα πάθη μας, προσκυνούμε τον αντίχριστο. Ποια είναι τελικά η ταυτότητα της Εκκλησίας; Για ποιον λόγο υπάρχει; Σίγουρα όχι για να λύνει προβλήματα πρόσκαιρα και ανούσια, τα οποία μπορούν να λύσουν και κάποιες κρατικές υπηρεσίες. Σίγουρα όχι για να εξασφαλίζει ένα “εισιτήριο” για μια αόριστη αιωνιότητα.

Ο Χριστός μας είπε ότι ήρθε, ώστε οι άνθρωποι να έχουν Ζωή και περίσσεια ζωής. Σκοπός της Εκκλησίας και σκοπός των Χριστιανών είναι να προβάλλουμε αυτή τη χριστιανική ζωή, η οποία ξεπερνά τη βιολογική επιβίωση και μπορεί να πραγματωθεί μόνο ως σχέση Θεού και ανθρώπου φανερούμενη στο εκκλησιαστικό γεγονός.

Η ιστορική πορεία της Εκκλησίας ξεκινά με το γεγονός της Πεντηκοστής και τη βαθιά αναμονή. Την αναμονή των μαθητών για την έλευση του Παρακλήτου, όπως τους είχε υποσχεθεί ο Κύριος. Προσεύχονταν, τελούσαν τη θεία Ευχαριστία και ανέμεναν την υπόδειξη του Θεού. Αντίθετα, εμείς σήμερα δεν έχουμε καμία αναμονή από τον Θεό. Λογαριάζουμε τα πάντα στις δυνάμεις μας και στα μέτρα μας. Γι’ αυτό και βιώνουμε την απουσία Του.

Πρέπει οι εκκλησιαστικές κοινότητες να βιώνουν το Ευαγγέλιο. Οι ενορίες να προσπαθούν να προσεγγίζουν τους νέους και να ζουν “οικογενειακά”, όπως οι πρώτες κοινότητες.

Οι ενοριακές κοινότητες στο σήμερα
Με τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο


Ακούγεται η μουσική: POLIS Ensemble – Krátima
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=dQsJ8…


Facebook: https://www.facebook.com/info.aparchi
Instagram: https://www.instagram.com/aparchi.gr
Ιστοσελίδα: https://aparchi.gr/
Η κοινότητά μας στο viber: https://invite.viber.com/?g2=AQAYaQYh…